Blogi

< Back to all posts
 • We Love Wood(s)! Pariisissa

  Pariisin Suomen Ranskan instituutissa avautuu We Love Wood(s)! -minisatelliitti 17.11.2015

  Marraskuun lopussa Pariisissa alkaa YK:n ilmastokokous COP21. Se kokoaa 195 maan edustajat keskustelemaan muun muassa kestävämpien materiaalien käytöstä ja uusista ekologisemmista tuotantotavoista. We Love Wood(s)! -näyttelyn aikana Latinalaiskorttelissa sijaitseva Suomen Ranskan Instituutti osallistuu ilmastokeskusteluun omalla tavallaan ja nostaa esiin innovatiivista puun käyttöä. Myyntinäyttely esittelee 20 puusepän, suunnittelijan ja sisustusarkkitehdin työtä ainutlaatuisissa Juhani Pallasmaan suunnittelemissa tiloissa.

  Puu on paikallinen, ekologinen materiaali, josta syntyy merkittäviä innovaatioita ja vientituotteita. We Love Wood(s)! -näyttely etsii uusia muotoja puulle ja nostaa esiin huippuluokan kotimaista käsityöosaamista - kansainvälisesti arvostetun muotoilun keinoin.

  ”Puu on lumoava luonnonmateriaali, joka tuntuu hyvältä kädessä ja jonka kauneus on pitkäikäistä ja herkkää. Ehkä siksi rakastamme puuta? Syvällisen materiaalituntemuksen ja oivaltavan muotoilun symbioosista on We Love Wood(s)! projektissa syntynyt uusia laadukkaita käyttöesineitä, joissa toteutuu eleettömällä tavalla kauniimman arjen filosofia. Superkulutuksen aika on ohi, ja suomalaisille niin tuttu puu näyttäytyy jälleen ajankohtaisena ja vaihtoehtoisena materiaalina. Puu on täynnä lupauksia ja mahdollisuuksia osana tulevaisuuden pohjoista biotaloutta.”

  Kirsi Gullichsen, arkkitehti SAFA

  Tekijät

  Heikki Aska, Linda Bergroth, Mia Cullin, Kirsti Doukas, Susan Elo, Marko Escartin, Kris- tian Gullichsen, Antrei Hartikainen, Pekka Helin, Mari Isopahkala, Petri Koivusipilä, Minja Kolehmainen, Laura Mattila, Mikko Merz, Rudi Merz, Tuulia Penttilä, Tuula Pöyhönen, Hannu Raatikainen, Jenni Roininen, Kristian Saarikorpi, Karola Sahi, Ben af Schulten, Markku Soinio, Matti Söderkultalahti, Petri Vainio, Kari Virtanen, Ines Wartiainen.

  We Love Wood(s)! -näyttelyhankkeen arkkitehti ja kuraattori

  Kirsi Gullichsen

  Institut finlandais

  60 rue des Écoles, 75005 Paris

  01 40 51 89 09

  www.institut-finlandais.fr

  info@institut-finlandais.fr 

  Tiedote:

  We Love Wood(s)! Pariisissa _ Tiedote.pdf