Blogi

< Back to all posts
 • Tekijä: Kristian Saarikorpi

  Kerro hieman itsestäsi

  Kultaseppämestari joka on erikoistunut modernin teknologian ja käsityön yhdistämiseen. Filosofiani on etsiä näiden kahden työskentelytavan kombinaatiolla etsiä uusia ja ennen näkemättömiä muotoja ja korumaailmoja.

  Miten päädyit kultasepäksi?

  Sattuman kautta. Olin suorittamassa varusmiespalvelustani ja tutustuin kaveriin joka oli pitämässä välivuotta Kultaseppäkoulusta ja näin sain kuulla ylipäätään koko ammatin olemassaolosta. Kiinnostuin suunnattomasti ko. alasta, hain kouluun, pääsin pääsykokoisiin ja siitä suoraa kouluun 1. yrittämältä ja sillä tiellä ollaan :)

   

  Millainen materiaali puu on sinulle?

  Uusi, haastava ja vaikea, mutta rajattomat mahdollisuudet tarjoava. Puuta ja eritoten vaneria ei ole juurikaan käytetty koruissa varsinkaan laajemmassa tuotannossa, johon työlläni tähtään.

   

  Miten kuvaisit työskentelyäsi?

  Tyypillistä minulle on haastaviin ja ongelmallisiin projekteihin hakeutuminen ja pyrkimys niiden ratkaisemiseen. Sillä seurauksella että joskun joutuu kysymään itseltään että onko tässä mitään järkeä. Mutta hyvään lopputulokseen pääseminen haastavassa projektissa on kuitenkin palkinto jota jaksaa metsästää.

   

  Onko sinulla esikuvia?

  Varmaan useitakin, mutta ylipäätään ihmiset jotka ovat ylittäneet itsensä ja sinnikkäällä työllä luoneet jotakin uutta ja markityksellistä. Inspiroidun ja vaikutun tälläisistä tarinoista... jos nyt joku pitää nimetä niin olkoon sitten Steve Jobs.

   

  Jos et olisi kultaseppämitä tekisit?

  Todennäköisesti olisin hotellin johtaja (isäni jalanjäljillä) tai mahdollisesti kokki. Salainen haaveeni onkin perustaa joskus vanhoilla päivilläni Sushi ravintola :)

   

  Tärkein esineesi?

  Suvussa kiertävä kultainen taskukello jonka tulen joskus lahjoittamaan vanhimmalle lapselleni.

  Onko sinulle tulossa jotain uutta mistä haluaisit kertoa?

  Toinen yritykseni kehittää JEVELO nimistä applikaatiota iPhonelle, jolla asiakkaat pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan unikkeja koruja. Maailmanvalloitus on käynnissä ja jännityksellä odotamme miten meidät otetaan vastaan.

   

  Onko sinulla suosikki paikkaa Fiskarissa?

  Perheemme koti, rauhallisen metsän ympäröimänä pienin kallion laella.