Blogi

< Back to all posts
 • Tekijä: Linda Bergroth

  Linda Bergroth on muotoilija, jonka projektit kattavat niin tuotemuotoilua kuin sisustussuunnittelua ja tilasuunnittelua. Linda sai Vuoden Nuori Muotoiija-palkinnon 2012. WE LOVE WOOD(s)!-näyttelyyn Linda suunnitteli yhteistyössä Antrei Hartikaisen kanssa Collector A, B, C:n.

  Miten päädyit muotoilijaksi?

  Olen opiskellut Taikissa Tila ja kalustesuunnittelua ja uravalinta on ollut selvä aina. Olen aina ollut vaikuttunut tilakokemuksista, niin arkkitehtuurista kuin niiden käytettävyyteen liittyvistä kalusteista ja esineistöstä. 

  Millainen materiaali puu on sinulle?

  Puu on aina ollut lempimateriaalini kalusteissa. Pidän sen materialin tunnusta ja äänestä, joka kuuluu kalusteita siirreltäessä.

  Ja siitä, että kalusteet on rikkoutuessaan korjattavissa, muokattavissa tai maalattavissa

  Miten kuvaisit työskentelyäsi?

  Voimakkaasti intuition ohjaamaa.

  Miten sujui yhteistyö Collectoria tehdessä? Miten prosessinne eteni?

  Saimme Artekilta briiffin suunnitella näyttelyyn esineen koivusta. Sekä minä että Antrei, olemme hakeutuneet  puulajien pariin, joissa on voimakas puun syy ja otimme siksi mielellämme koivuhaasteen vastaan.  Koivun kovuus mahdollistaa tiukkoja särmiä ja lempeän, orgaanisen muodon ja valoa taittavien kanttien yhditelmä tuntui tuovan koivun ominaisuuksia esiin. Teimme Antrein kanssa työstökokeiluja, ja meitä molempia mielyttä tämä lähestyminen. Tässä projektissa oli kerrankin mahdollisuus tehdä töitä dialogissa puusepän kanssa ja katsoa mihin suuntaan työ kehittyy. Lopullinen työ valmistui kolmen erillisen protoilusession aikana, johon mahtui hyvin  moneen suuntaan hyppineitä ideoita.

  Onko sinulla esikuvia?

  Olen kiinostunut taiteesta ja arkkitehtuurista ja esikuvani suunnittelijoista löytyy ehkä siltä puolelta, paljon myös muodista. 

  Lempirakennukseni on Casa Malaparte, jonka lisäksi tykään paljon japanilaisesta arkkitehtuurista esim.  SANAA, Fujimoto, Ishigami jotka kyseenalaistavat totutun. 

  Tykkään myös paljon väreistä ja niitä hienosti käyttäviä muotoilijoita esim.  Gio Ponti, Rut Bryk.

  Jos et olisi muotoilija mitä tekisit?

  Ajattelen muotoiun aika laajasti ja minulle se tarkoittaa esinemuotoilun lisäksi paljon muutakin suunnittelua: sisustusarkkitehtuuria, lavastusta ja art Directionia.

  Teen kaikkia niitä ammatteja ja usein samaan projektiinkin monessa eri roolissa.

  Tärkein esineesi?

  Asun kahdessa maassa ja monessa eri kodissa. Minulla on joitakin lempiasioita, jotka samat kaikissa paikoissa: veitsi, juomalasit ja aamutossut. 

  Sanoisin kuitenkin että lempi esineeni on matkalaukut, jotka seuraavat mukana kaikkialle. Ne on vähän kuin yhdistelmä kulkuneuvoa ja kalustetta, joihin yhteisten kokemusten takia liittyy myös paljon tunnearvoa.