Blogi

< Back to all posts
 • Tekijä: Ines Wartiainen

  Kerro hieman itsestäsi

  Olen kasvanut Helsingissä ja viettänyt suuren osan nuoruuttani matkustaen ja työskennellen Euroopan suurimmissa kaupungeissa. Viihdyn hyvin siellä missä tapahtuu. Rakastan kaupungin sykettä, erikoisia kohtaamista ja yllättäviä yhteensattumia. Suurin osa ideoistani syntyy alitajunnassani silloin kun ympärilläni on paljon virikkeitä. Vastapainoksi vipinälle oman ajan ottaminen, hiljentyminen ja työrauhan pyhittäminen on myös hyvin tärkeää.

  Miten päädyit muotoilijaksi?

  Molemmat vanhempani ovat arkkitehteja ja olen kasvanut luovien alojen ammattilaisten ympäröimänä. Jo peruskoulussa kiinnostavimmat aineet olivat kuvaamataito, käsityöt ja puutyöt. Ihme kyllä päätös ammatinvalinnasta syntyi vasta paljon myöhemmin, pitkäaikaisen kypsyttelyn tuloksena. 

  Millainen materiaali puu on sinulle?

  Puu on sekä tuttu, pehmeä ja turvallinen että uusi, yllättävä ja haastava. 

   

  Miten kuvaisit työskentelyäsi?

  Innostun helposti, useimmiten monesta ideasta samanaikaisesti. Suunnitteluprosessin aikana ajatukseni kulkevat edestakaisin ideoiden, aiheiden, materiaalivalintojen ja värien välillä kunnes oikeat elementit käsillä olevaan projektiin ovat valikoituneet. 

   

  Onko sinulla esikuvia?

  Ihailen ihmisiä, jotka ovat löytäneen oman polkunsa ja seuraavat sitä määrätietoisesti, pysyen kuitenkin avoimina uusille odottamattomillekin asioille joita elämällä on heille tarjota. 

   

  Jos et olisi muotoilija/sisustusarkkitehti mitä tekisit?

  En ole oikeastaan miettinyt asiaa. Olisin luultavasti arkkitehti, taiteilija tai lavastaja. Tällä hetkellä koen kuitenkin työskenteleväni juuri minulle sopivassa mittakaavassa, kosketuksissa materiaalini kanssa ja tehtävien parissa, joissa on minulle sopiva määrä reunaehtoja.

  Tärkein esineesi?

   Muistikirja.