Blogi

< Back to all posts
 • Tekijä: Knut Wold

  Knut Wold on norjalainen kuvanveistäjä, joka tunnetaan erityisesti ei-esittävistä, suuri kokoisista, kiviveistoksistaan.

  Intohimonsa kuvanveistoon hän löysi jo lapsena; savi, muta, hiekka, kivet ja muut orgaaniset materiaalit ovat aina olleet jälleenrakentamisen kohteena.

  WE LOVE WOOD(s)-näyttelyssä on esillä Woldin suurikokoisia puuteoksia. Käyttäessään puuta materiaalina hän käsittelee puun pintaa kalkilla ja pellavaöljyllä, jolloin puun luontainen pinta muuttuu. Useimmat puuveistokset ovat altistuneet auringolle ja sateelle ennen kuin Wold pitää niitä valmiina.

  Monet Woldin teoksista on sijoitettu avoimeen maisemaan. Valmiit teokset, niille valitussa ympäristössä, alkavat elämään omaa elämäänsä. Teokset altistuvat luonnolle, sääolosuhteille ja ihmisille. Joitakin töitä on tuhottu ja joitakin on siirretty typerällä tavalla.

  Oman työnsä lisäksi Wold on kuratoinut monia näyttelyitä sekä ollut mukana Norjan valtion turistihankkeessa.

  Knut Woldia pääsee kuuntelaan 4.9 järjestettävässä Wood Talk-tilaisuudessa ja hän on paikalla näyttelyssä kertomassa töistää 5.9 klo 11 yhdessä Beate Holmebakkan ja Per Tamsenin kanssa .